HTML

Wekerle. Mér? Legjobb!

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának"

Friss topikok

  • Wekerlei Gyöngéd Barbár: szép írás, azontúl végre történik valami WFK téren ez azért egy kis gyöngyszeme lesz a privátblogu... (2013.12.12. 09:56) Karácsony Wéefkáéknál
  • Doc Holliday: köszönöm szépen a megemlékezést :-) bezony lassan jöhet az a hangaaaaaa' (2013.05.09. 12:06) Május 9., a pooketzek világnapja
  • Tbátya: Egy pár hónap szünet, aztán a jó tökszőrrel megkezdjük a visszatérés terápiát, ne félj! Csak apród... (2013.01.07. 14:33) High Hopes 2013
  • Doc Holliday: óóóhóóóóriáshi :-D (2012.10.16. 10:33) Az öreg nyomdász és a fehér kadarka
  • Doc Holliday: a wekerlei Hrabal... :-) mintha csak ot olvastam volna... :-) (2012.09.23. 21:24) Wekerlei vasárnap

Linkblog

Főnyeremény a reverenda alól

2010.12.30. 23:21 Wekerlei Gyöngéd Barbár

Ha ki kellene választanom a sör-TOP 5-ömet, amellett hogy piszkosul nehéz lenne a dolgom, jelenleg a következő kvintett körvonalazódna a hagymázas próbálkozás végén: Prazdroj 12 a hagyományos ligából, London's Pride (ha jól rémlik a neve) az ale-világból, a Novopacké világos bakja, a Charles V Brüsszelből, és a Schlenkerla Rauchbierjei közül a téli Urbock. Jelen írás témája ez utóbbi csoda.

Hagyomány nálam Karácsony tájékán hogy a szenteste fényét valami jóféle barna vagy bak főzettel emeljem a csontra bedurrantott wekerlei konvektor árnyékában. Eddigi éveim során ez a ser jobbára az obligát barna Kruso vagy valami közkeletűbb (könnyen beszerezhető) belga volt, mivel azonban idén Apu egyik bónuszajándékja egy a már Tomcin letesztelt német Festbier volt, Kacsa utca rájdom során bedobtam a szatyromba egy Urbockot is a Schlenkerla szortimentjéből.

Bamberg történelmi serfőzdéjéből, mely a helyi katedrális alatt (muhahahaha- hol máshol?!) rejtezik, érkezett a jelen delikvens. A szexi, exkőbányais vagy épp noroc-os egyenüveget idéző dizájnú flaska igazi csodát rejt - erről elégedetten bizonyosodtam meg a rántott ponty után. A márkatesó, szintén királyságos Marzenhez képest mivel itt baksört füstöltek meg a derék apátok, jóval markánsabb ízvilág köszön be - de nemcsak sörügyileg, hanem a füstölthúsos-kolbászos felhang terén is. Komolyan úgy éreztem magam a szopogatás közben, mintha egy parasztház padlásán egy jó oldalas mentén csorgatnák a számba a sört. Nem volt rossz élmény, enyhén szólva.

Exkluzivitását emeli, hogy az említett Marzen-nel szemben ezt csak télidőben kapni, időszakos főzetként kerül ki a pufók zsír-apátok értő, sörhabtól és bratwursttól csullogó ujjacskái közül. A derék zsírczukkok pedig értik a dolgukat: a főzet úgy lett egyszerre extrás hogy megmaradt jó baksörnek is, jellegzetességeit őrzi de a ráboruló füstös homály tovább gerjeszti a kiéhezett ízlelőbimbeaux-okat.

Az újítások iránt kevésbé fogékony Fater is elismerően szólt a cuccról bár nem bírva magával azért megcinkelte a füstaromát, mondván biztos valami E 12X-kódnevű adalékanyaggal turbózták fel a csöppnyi oktalan koleszterin-barátok az italt. Mikor azzal próbáltam érvelni, hogy a szerzetesek csak nem tesznek ilyet, Apu gyorsan és kegyetlenül összegzett: "Ők ne tennék? A szerzetesek a legnagyobb f*szok".

Mit lehet ehhez hozzátenni? Egészségünkre!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro tél barnasör rauchbier

A bejegyzés trackback címe:

https://faszagyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr422549519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása