HTML

Wekerle. Mér? Legjobb!

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának"

Friss topikok

  • Wekerlei Gyöngéd Barbár: szép írás, azontúl végre történik valami WFK téren ez azért egy kis gyöngyszeme lesz a privátblogu... (2013.12.12. 09:56) Karácsony Wéefkáéknál
  • Doc Holliday: köszönöm szépen a megemlékezést :-) bezony lassan jöhet az a hangaaaaaa' (2013.05.09. 12:06) Május 9., a pooketzek világnapja
  • Tbátya: Egy pár hónap szünet, aztán a jó tökszőrrel megkezdjük a visszatérés terápiát, ne félj! Csak apród... (2013.01.07. 14:33) High Hopes 2013
  • Doc Holliday: óóóhóóóóriáshi :-D (2012.10.16. 10:33) Az öreg nyomdász és a fehér kadarka
  • Doc Holliday: a wekerlei Hrabal... :-) mintha csak ot olvastam volna... :-) (2012.09.23. 21:24) Wekerlei vasárnap

Linkblog

"Megnyomom a GOMBot kapsz egy libacombot"

2011.02.10. 15:04 Wekerlei Gyöngéd Barbár

A fenti Moldova idézet nem azt jelzi hogy Gyuri bá előtt tisztelgünk az újabb poszttal, csupán a GOMB szó beoktrojálása egy neccesen vállalható kíncímbe volt a szándék. Az apropót az szolgáltatta, hogy örömteli hírről számolt be a Corvin-Liga hivatalos lapja, az Új Gomb. Úgy fest, hiába tombol (momentán igaz korlátozott erőkkel) a tél, az asztali sportfiesztákkal nem kell várnunk a melegebb nyári hónapokig. A tavaly nyári, nagy sikert hozó Libertadores kupa-kiírással egybekötött gombfocitorna ugyanis a hírek szerint megismétlődik rövidesen. Az alábbiakban az inkriminált cikket idézzük.

 "Kabáthoz a gombot?

Télen elkél a nagykabát a hideg időben, nagykabáthoz pedig gomb dukál. Így gondolják ezt a Corvin-Liga vezetői is, ugyanis örömteli kezdeményezésről adott hírt tegnap este a Liga sajtófőnöke, Hegyi Iván. „Bár a régi időkkel való összehasonlítás gyakorlatilag vállalhatatlan helyzetbe hozná a jelen gombedzőket -hol van már egy Pusztai, egy idősb Sütő a kispadokról?-, ettől ha eltekintek, azt el kell ismernem: remek kis talentumok vannak ma is kibontakozóban. Ennek örömére jelentem be hogy jövő héten, február 19-én, szombaton nagyszabású tornát rendezünk a Carlos Alberto-stadionban, a Corvin krt. 67. szám alatt.”

Hegyi arról is beszámolt, hogy a lebonyolítási formáról, illetve a játszott játék-altípusról még folynak a tárgyalások: 50-50 % esély van mind a hivatalos, leginkább Márkus Tamás nevével fémjelezhető asztali labdarúgásra és a Wekerlén inkább hagyományosabb gomfutballra is. A szervezők szerint a 4 meghívott edző közül bármelyik vállalja mindkét formációt, bár a pálya nagysága inkább a wekerlei mutációnak kedvezne. A lebonyolítási rend mindennek függvényében alakul: amennyiben asztali labdarúgó hétvégére kerül sor, várhatóan spanyol bajnoki küzdelmeket láthatnak a nézők, Valencia, Atletico Madrid, Barcelona, Rayo Vallecano felállással; viszont ha a wekerlei gomb-változaté lesz az utolsó szó, ismét Libertadores-kupát izgulhatunk végig.

A vezetőedzők közül ismét sztárvendégi státusban számíthatnak az eseményre kilátogatók a tavaly nyáron villám-berobbanást produkáló, a Boca Juniors-t Libertadores-második helyre kormányzó Márkus Tamásra. „El Canarino” optimizmusa és elszántsága csak nőtt az elmúlt időszakban, komolyan gondolja, hogy a gombfoci Villeneuve-jévé válva két szakágban is a csúcsra jusson.

Kérdéses Illés „Dottore” Elemér részvétele. A távközlési szcénában érdekelt impresszárió és mecénás jelenleg a Murányi utcában dolgozik egy új üzletközpont kiépítésén. Árnyalja a képet, hogy a Palmeiras szurkolók az utóbbi időben gyakran tüntetnek is a magyar edző-tulajdonos ellen, attól félve, hogy a szőke mester új McCabe-ként elsíbolja a klubot. S való igaz, eddig csak a shopping mall épül, az új stadionnak se híre se hamva a Murányiban….

A Sao Palolo tulaja, Sütő András pro-licences vizsgája (MOME-szakdolgozat-védés kódnév alatt) miatt ma nem volt elérhető, de Marcos Assuncao klubelnök jelezte a klub részvételét a tornán. A Botafogo RJ kapcsán pedig ide kívánkozó hír, hogy a hírek szerint sok légiósától fog a közeljövőben megszabadulni a klub, és az ifikre építene a jövőben a gárda pénzügyi gondok miatt – a főszponzor Coveri divatcég csődje okán. Mindenesetre az ificsapat tehetséges fiataljai (a historikus nevű Bonaparte Santos, és társai: Juan Lopez, Gustavo Marcos, Evaristo, Gaston és Claudio) kiegészülve a Fluminensétől visszarendelt hármassal (a középpályás Valdír és Elanor, illetve a csatár Artur Festas egyaránt Bota nevelések de már 2 és fél éve a Flu csapatában szerepelnek), hosszabb távon akár egy újabb nagy generációt alkothatnak Petropolisban.

Jövő nyárra pedig ne bahamai utakat tervezzen az egyszeri gombdrukker, ugyanis Márkus Tomi a hírek szerint monstre asztali labdarúgó-tornát szervez Lőrincen. Erre azt hiszem már Hegyi mester is csak csettinthet."

(Bodor László: Kabáthoz a gombot? Új Gomb, XXII. évf., 4. szám)

1 komment

Címkék: ajánló gombfoci doki andris márkus tomi

A bejegyzés trackback címe:

https://faszagyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr32651719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charro 2011.02.10. 17:00:04

Nah, lassan ideje lesz előfizetni az Új Gombra is. :))

Nektek viszont az OLÉ-ra, az argentin sportlap ugyanis közben egy interjút közölt Loco Gattival, a legendás humorú argentin kapussal, aki úgy tűnik, elég otthonosan mozog a gombvilágban, legalábbis igencsak jól értesültnek tűnik a nyilatkozatai alapján.

Mint elmondta, mérhetetlenül sajnálná, ha Don Elemér magánéleti okokból visszalépne a Corvin Liga következő körétől, hiszen személyében egy olyan legendás és rutinos edzőt veszítene a világ legpatinásabb bajnoksága, akit nehéz lenne pótolni.

Loco Gatti azonban más hírekkel is szolgált szűkebb pátriája, Buenos Aires friss levegőjű tájáról. Úgy hírlik, a színfalak mögött érdekes mozgolódás van a tornai előtti utolsó napokban, El Canarino ugyanis állítólag komoly meglepetéssel készül a CL téli fordulójára. Szakmai berkekben arról suttognak, hogy könnyen lehet, az edző a februári tornán nem a tavaly a szurkolók körében enyhe csalódást keltő Boca Juniorst küldi majd pályára. A megdöbbentő, ám annál zseniálisabb húzásairól ismert szakemberhez közel állók közül páran már azt is tudni vélik, hogy ez a bizonyos csapat nem más lesz, mint a kevésbé ismert, ám meglepően jó nevekből álló Rosario Central. El Canarino kritikusai szerint a ködösítés célja egyszerűen annyi, hogy az egykor szebb napokat látott mesteredző idén teher nélkül, kvázi sötét lóként állhasson asztalhoz.

Megkérdeztük minderről magát El Canarinot is, ő azonban kurtán-furcsán zárta le a témát: "Maguk nem értik a praktikát!" Elmenőben még maga elé dörmögte azt is, hogy "elmebeteg dilletánsok".

Felmerült annak a lehetősége is, hogy amennyiben Don Elemér valóban távol marad a téli fordulótól, úgy esetleg a liga másik három mestere két-két csapattal állhatna rajthoz. Ez esetben El Canarino nyilván mindkét csapatát asztalra állítaná, de ezt a felvetést egyelőre a versenybizottság még tárgyalja.

(Lorenzo Lamas: Canarino? Sí!; Olé, X. évf. 17. szám)
süti beállítások módosítása