HTML

Wekerle. Mér? Legjobb!

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának"

Friss topikok

  • Wekerlei Gyöngéd Barbár: szép írás, azontúl végre történik valami WFK téren ez azért egy kis gyöngyszeme lesz a privátblogu... (2013.12.12. 09:56) Karácsony Wéefkáéknál
  • Doc Holliday: köszönöm szépen a megemlékezést :-) bezony lassan jöhet az a hangaaaaaa' (2013.05.09. 12:06) Május 9., a pooketzek világnapja
  • Tbátya: Egy pár hónap szünet, aztán a jó tökszőrrel megkezdjük a visszatérés terápiát, ne félj! Csak apród... (2013.01.07. 14:33) High Hopes 2013
  • Doc Holliday: óóóhóóóóriáshi :-D (2012.10.16. 10:33) Az öreg nyomdász és a fehér kadarka
  • Doc Holliday: a wekerlei Hrabal... :-) mintha csak ot olvastam volna... :-) (2012.09.23. 21:24) Wekerlei vasárnap

Linkblog

Szenvedélyek viharában: kiscsapattal megy Wekerlére a szappanopera-mágnás

2011.02.14. 10:36 Charro

Bombaként robbant a napokban a hír, miszerint a várakozásokkal ellentétben esetleg mégsem a Boca Juniors, hanem egy jóval kevésbé ismert klub, a Rosario Central képviselheti majd Argentínát a közelgő CL Libertadores kupán. A latin-amerikai telenovellaipar teljhatalmú ura, El Canarino a napokban hirtelen felindulásból vásárolta fel a csőd szélére jutott klubot, mely a kilencvenes években élte tiszavirág életű aranykorát (Copa Conmebol, 1995), napjainkban azonban jobbára csak vegetál. A közeljövőben megrendezésre kerülő latin-amerikai gombseregszemlén azonban újdonsült tulajdonosa rögtön lehetőséget is kíván adni legújabb szerzeményének a bizonyításra.

 

Bár a megalomániás szappanopera-gyárosról kevesen tudják, de igen közel áll hozzá a Bocához hasonlóan szintén kék-sárga kiscsapat. Mint nemrég az Olé-nak egy interjúban elmondta, "még akkor kedveltem meg őket, amikor a 2000-es Libertadores kupán egészen az elődöntőig meneteltek. Nem mellesleg ez volt az a bizonyos év, amikor a másik argentin klubom, a Boca Juniors megnyerte a sorozatot, majd kipicsázta a Real Madridot az Interkontinentális kupa döntőjében. Ugye."

 

A Rosario Central nem tartozik tehát világviszonylatban az ismertebb klubok közé, holott a Buenos Aires melletti város csapata az argentin futball egyik legfontosabb utánpótlásképző bázisa. Olyan játékosokat adott a világ labdarúgásának, mint a Valenciával komoly sikereket elérő Kily González, a korosztályos világbajnok Mauro Cetto és Pablo Vitti, vagy épp a Barcelonát is megjárt kapus, Roberto Bonano - ők négyen egyébként szerepelnek is El Canarino keretében.

 

Aki viszont egész biztosan nem lesz ott a Corvin Liga téli fordulóján, az Ángel di María, a klub akadémiájának egyik legutóbbi gyümölcse, akire a mester még tavaly nyáron haragudhatott meg, amiért a Real Madridhoz szerződött. Ügynökén keresztül di María úgy kommentálta kimaradásának hírét a keretből, hogy ő már a Real Madrid játékosa, ezért amúgy sem érdekelné holmi Corvin Ligás Libertadores kupa.

 

A klub történetének egyik érdekessége még az az anekdota, mely szerint a csapat hírhedt becenevét (canallas, azaz szemetek; Argentínában elég durvának számító jelző) akkor kapta, amikor még a 20-as években egy ízben nem volt hajlandó pályára lépni egy lepratelep megsegítésére szervezett jótékonysági mérkőzésen. Figyelemreméltó adalék, hogy a mérkőzésen végül őket helyettesítő városi rivális Newell's Old Boys azóta is a leprosos (leprások) becenévre hallgat. Úgy hírlik, a kissé nárcisztikus szappanopera-mogul azon döntésében, hogy megszerzi a gazdasági válságba került klubot, igen nagy szerepet játszott eme bájos történet.

 

Végül a telenovellás nem feledkezett meg leendő ellenfeleiről sem: "Don Attílio Botafogóját senkinek sem kell bemutatni, címvédőként hazai pályán rettentő erősek lesznek. Bár a hírek szerint jelentősen átalakult a csapat kerete, mi azonban nem dőlünk be a szemfényvesztésnek. Készünk ellenük, tudatosan, amennyire ez lehetséges. Il Dottore úr Palmeirasáról a felkészülés ezen szakaszában még nem sokat lehet tudni, annyi azonban biztos, hogy valamire nagyon készülhetnek, ha ennyire igyekeznek későbbre halasztatni a tornát. Ha engem kérdeznek, a félpályás gólokat gyakorolják, de a mi eszünkön nem járhatnak túl. Azért bízom benne, hogy a készülő Murányi utcai komplexumban az eredménytől függetlenül is vetítik majd a telenovelláinkat. Sütő "Dzsabuláni Killer" Andris barátom és az ő Sao Paulója pedig mindig mindenhol veszélyes ellenfél. A dizájnpápa nyilván most is meglepő taktikát készül felrajzolni a wekerlei gyepre, de egyébként is bármikor benne lehet az ujjaiban egy látványos tornagyőzelem. Azon leszünk, hogy ezt megakadályozzuk."

 

2 komment

Címkék: gombfoci doki andris botafogo márkus tomi

A bejegyzés trackback címe:

https://faszagyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr902659877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wekerlei Gyöngéd Barbár 2011.02.14. 10:50:39

Remek cikk. Ilyenkor sajnálom igazán hogy nem 20 éve találkoztunk, akkor valószínűleg nem egyszemélyes szerzői gárdával hasított volna az Új Gomb. Bár öntörvényűségünket ismerve a lap hamarosan kettévált volna a "Gomb plusz Foci"-ra és a "Népgomb"-ra :)
Ez egy jó torna lesz!

Vegyélvissza! 2011.02.14. 11:50:44

Kurva nagy,szétröhögtem magam! Ez a szappanopera mágnás megnevezés beszarás!:D
süti beállítások módosítása