HTML

Wekerle. Mér? Legjobb!

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának"

Friss topikok

  • Wekerlei Gyöngéd Barbár: szép írás, azontúl végre történik valami WFK téren ez azért egy kis gyöngyszeme lesz a privátblogu... (2013.12.12. 09:56) Karácsony Wéefkáéknál
  • Doc Holliday: köszönöm szépen a megemlékezést :-) bezony lassan jöhet az a hangaaaaaa' (2013.05.09. 12:06) Május 9., a pooketzek világnapja
  • Tbátya: Egy pár hónap szünet, aztán a jó tökszőrrel megkezdjük a visszatérés terápiát, ne félj! Csak apród... (2013.01.07. 14:33) High Hopes 2013
  • Doc Holliday: óóóhóóóóriáshi :-D (2012.10.16. 10:33) Az öreg nyomdász és a fehér kadarka
  • Doc Holliday: a wekerlei Hrabal... :-) mintha csak ot olvastam volna... :-) (2012.09.23. 21:24) Wekerlei vasárnap

Linkblog

Tavaszünnep - kilencedszer

2011.03.30. 16:39 Wekerlei Gyöngéd Barbár

"Az ünnepek azért fontosak mert tartalmassá teszik, mintegy strukturálják életünk"- nyilatkozta volt Radvánszki szobatárs itt a melóhelyen, és milyen igaza van. Az ünnepek, hagyományok valóban fontosak, főleg ha baráti társaságok kohéziós erejeként szolgálva töltik be meghatározó szerepüket adott közösség életében. A szakmai bikkfanyelvből most visszaszállva a földre, kissé visszatekintünk a múltba, bemutatva egy a fenti definíciónak bizony nagyon is megfelelő szép hagyományt - mely ugyan csupán részben érinti a WFK-t, annak 1-2 tiszteletbeli tagját azért nagyon is -  így jogos az most következő poszt.

2003-ig kell visszanyúlnunk, hogy a tradíció mélyére ássunk. Negyedév az ELTE-TTK-n, az első tavaszi napsugarak, március 10., ha minden igaz (igaz). Andris aznap jön haza Portugáliából a gimis énekkarral, nekünk meg az egyetemen hamarabb ért véget a nap, mint vártuk - így sörissza barátaimmal elindultunk valami finom malátaszerűség után nézni. A kínzó "hol fogyasszunk" kérdést végül is Tomci bajtárs "Legyen padbüfé" felkiáltása oldotta meg...

[padbüfé: szabad ég alatt, társaságban elkövetett palackozott ital, leggyakrabban sör fogyasztásának intézményesített megnevezése]

...s lőn beteljesülés - a lágymányosi lakótelep eldugott játszótereit járva körbe, markánsan fogytak is az akkor még egészségesen ótvar ízű Szalonok. Ha pedig egy SAtesz előtt elhúzol egy ilyen tematikus mézesmadzagot, várhatod hogy ő évek sorára előre felépít majd egy hagyományőrzés jelszóra felhúzott szériát, melyet ünnepnek elnevezni magától értetődő fordulat ismerve a Sütő-i gondolatvilág általános fordulatait. Nem meglepő, hogy így végül az első alkalom egyszeri eseményből igazi sorozattá, elnevezését-jogállását tekintve ünneppé, tematikáját nézve pedig a tavasz beérkeztének hozsannázásává, ha szabad így fogalmaznom, kultuszává vált.

[tavaszünnep: az év első, huzamosabb idejű szabadtéri tartózkodást lehetővé tevő, délután napközben 12 fokot meghaladó léghőmérsékletű napjainak tetszőlegesen kiválasztott egyikén padbüfé (lsd az előbb) jellegű catering  kíséretében a természet újjászületését és a geográfusi és kapcsolódó baráti szálak megünneplését betölteni hivatott kultusz, jellemzően Budapest előre kiválasztott, évente rotálódó kerületében]

Azóta évek teltek el. És a Tavaszünnepet nem lehet uniformizáltsággal vádolni. Volt már Tavaszünnep sok emberrel (2004) és kevéssel (2005) . Volt kirobbanóan vidám (2003) és sajnos szívzűrök miatti depós (2007), várakozó barátnő(k) miatti rövid (2006) és most kurvára nincs barátnőnk - életérzést hozó hosszú (2008)... Volt Tavaszünnep ami szolid volt (2004), és volt ami borzalmas véget ért a Máté-fokozatot tekintve (2007).  Látott már Tavaszünnepet a vörös Csepel de a polgári Gellérthegy is. Volt Tavaszünnep a saját kertben (2005) de szakmai helyen is, sörgyár-árnyékban (2007), sőt, 2010 elhozta az addig Budapest fókuszú ünnepkör nemhogy országos (Kazincbarcelona) de egyenesen nemzetközi hatókörűvé bővítését (Valencia- bár utóbbinál SAtesz barátunk hiába magyarázta Márkus mesternek a dolog mibenlétét az akkor még nem nagyon figyelt. Ma már értékelné, Pivó-s lelkesedéséből kiindulva, gyanítom, he-he). Fogyott Tavaszünnepen finom cseh sör Gyula jóvoltából a Gellérthegyen, és cefre-Ászok Kőbányán. Folyt itt a torkokba Szalon az ősidőkben - Attila orrából pedig  Szőke Ciklon az újidőkben (gyalázatos röhögtetők, átkozom nevetek).

 

A Tavaszünnep fontos hagyomány. nemcsak a legszebb évszakot, a természet tényleges újjászületését ünnepeljük, itt, de kicsit a barátságot is. Azt, hogy lassan 10 évvel az egyetemi végzés után is jó, ha ütközik a 7 különböző geográfus és még mindig bőven van közös hullámhossz. Összefújja a szél a szart, na. Nincs ott mindig mindenki, fluktuál a kezdőcsapat, de a keret változatlan. illetve mégsem. Időről-időre új arcok tűnnek fel 1-1 próbajátékra, és vannak visszatérő  tiszteletbeli geogr-arcok is, mint Andris. És így már bőven peri-WFK event-ként is aposztrofálhatjuk a Tavaszünnepet. Amit most meg is teszek.

 

Pénteken tehát Herminamező, a csapat újra bevetésen bár most rövidített játékban hisz estére Dzsoa úr és Joshi Bharat jönnek besöpörni a 30. X-hez járó gratulációkat Wekerlére. Mindenesetre én már most vágom a cetlit, hosszú lesz az első piros pad eléréséig tartó még hátralevő két nap...

8 komment

Címkék: tavasz sör attila életérzés andris csapatás tavaszünnep tomcibéjb tagergo

A bejegyzés trackback címe:

https://faszagyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr622785580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seskapile 2011.03.30. 19:49:39

Könnyem kicsordul... Hogy mikre nincs időd??!! Te, túlórázó! :)
De 2003-ban nem volt ott Balázs? Ha a játszóteres helyszínre gondolok, mindig a "Cs. Attila kiskorú, többszörösen büntetett előéletű..." kezdetű örökbecsű sláger kezd zakatolni a fülemben. Ez pedig Balázs érdeme.
A 2004-es Gellérthegy pedig nem a zsuzsás, lóbaszós fényképes alkalom volt?
Vagy ezek máskor voltak? Lehet... De év szerint biztos stimmelnek.
Látok még néhány vitatható pontot, de nagyjából jó a lista. :)

Seskapile 2011.03.30. 19:54:08

Ja! De azért látod, kik küzdötték végig az elmúlt kilenc évet? Tamás két évvel ezelőtti pre-esküvős elhajlását még megbocsátjuk, de idén már ő is megnézheti magát!

Vegyélvissza! 2011.03.30. 21:28:55

Na hallod gyöngédhombár Vegyélvissza! Hirdetgeted itt a faszagyerekek portálján az ellenpartit a Pivós Pénteknek?! Aztán meghívni minket meg már hagymaszagú,mi? Vagy vegyük ezt ilyen tudd, hogy értsd meghívónak? Megy a virtuális pörgőrugás a fejedre!
De jó, akkor legyen háború! Dokival kettesben is leiszunk titeket, hát még ha Totó is csatlakozik...! Sms-ben megy, hogy hanyadik korsó nagyárpit meg bernardot toljuk.

Tbátya 2011.03.31. 09:26:24

@Vegyélvissza!: Hát pontezaz, hogy a pénteki ünnepnapok erdejéből hósipkás csúcsként villan ki az évadnyitó, ami még a jópívók mellől is kicsalja az embert a fényre!
Én meg kértem engedélyt otthon, meg is kaptam azonnal az Ünnepre való tekintettel!

Wekerlei Gyöngéd Barbár 2011.03.31. 09:34:00

@Vegyélvissza!: szórakozol itt velem Designer...persze hogy tudd hogy értsd helyzet, ti is invitálva voltatok, csak a Hombár Dokit úgyse vonszolod ki a Pivo mellől (nem érzi ő a tavaszünnep deal-t) meg a magad lusta testét sem...
jövő héten azért ott leszek.

Wekerlei Gyöngéd Barbár 2011.03.31. 09:36:27

@Seskapile: Az elsőn a Balázs asszem stimmel igazad van!!!
Viszont a Zsuzsás lób***ás akkor volt amikor 2003 májusában nélkülem mentetek fel a Gellérthegyre mert én már 16 nappal a szigorlat előtt készültem otthon NNJ-re és KovácsZolira! Kurva nagy arc voltam már akkor is :)) A sima Tavaszünnepen 2004-ben csak ennyien voltunk mint amit leírtam.

Doc Holliday 2011.03.31. 10:29:49

@Wekerlei Gyöngéd Barbár: időben lehetett volna szólni, ennyit megér. főleg ha már itt lett beharangozva.
őszünnepen jártam, majd egyszer ez is összejön.

Wekerlei Gyöngéd Barbár 2011.03.31. 11:47:13

@Doc Holliday: oltogató hangnemet érzékelek. Ennél jobban nem tudok időben szólni mivel tegnap lett kitalálva, a poszt megírásakor. Ettől még el lehet jönnötök, nyilván EZÉRT született az egész poszt. De nem akarok belerondítani a megszokott napirendbe. Arra utaltam csak hogy látom magam előtt amint tébláboltok meg idegeskedtek Szúval hogy "hova ülünk le", "na vegyünk már egy sört" , "miért ide", "miért nem oda", "na ennél jobb lett volna a Pivo"...már szinte sajnálom hogy írtam azt hittem inkább örültök a dolognak.
süti beállítások módosítása