HTML

Wekerle. Mér? Legjobb!

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának"

Friss topikok

  • Wekerlei Gyöngéd Barbár: szép írás, azontúl végre történik valami WFK téren ez azért egy kis gyöngyszeme lesz a privátblogu... (2013.12.12. 09:56) Karácsony Wéefkáéknál
  • Doc Holliday: köszönöm szépen a megemlékezést :-) bezony lassan jöhet az a hangaaaaaa' (2013.05.09. 12:06) Május 9., a pooketzek világnapja
  • Tbátya: Egy pár hónap szünet, aztán a jó tökszőrrel megkezdjük a visszatérés terápiát, ne félj! Csak apród... (2013.01.07. 14:33) High Hopes 2013
  • Doc Holliday: óóóhóóóóriáshi :-D (2012.10.16. 10:33) Az öreg nyomdász és a fehér kadarka
  • Doc Holliday: a wekerlei Hrabal... :-) mintha csak ot olvastam volna... :-) (2012.09.23. 21:24) Wekerlei vasárnap

Linkblog

WFK RETROTRIPS #3 - Cruzcampo és Jurado-gól: Spanyolország'10.

2011.07.29. 13:18 Wekerlei Gyöngéd Barbár

Régebbi útjainkra, WFK-related kalandokra visszatekintő sorozatunk ezúttal 2010 tavaszának majd' két hetes Hispán körversenyére néz vissza, ösztöndíjas Designerrel, WFK-pályáját (még a saját tudtán kívül is) megkezdő Totóval, és az Atleti pályáján elérzékenyülő Attilával.

2010 tavaszának ékköve kétségkívül a spanyol trip volt. A hispániai út minden olyat tartalmazott ami Attila-mércével több, mint csábító: az egy hónapja nem látott Öccsel való találkozás, nagy kibeszélőshow-k, focimeccs-látogatások, és egy sztárvendég, Márkus Tomi személyében. Hogy vele az út hogy sült el, arra a legjobb példa a WFK által ráaggatott Totó név, illetve az augusztus végi WFK-elnökségkibővítési ünnepség. Tomi remekül idegenvezetett, programajánlatai, az Atleti és Valencia meccsekkel, a bikaviadallal és a számtalan tapasbározással kifogástalanok voltak (mondjuk minden napszakban elmentünk a Mestallához szakrálisan áldozni, de ez belefér, hehe).

A túrának több csúcspontja is volt: a Hajdú Bé klón pincérrel súlyosbított postai vendéglőbeli reggelizés Andrissal majd ugyanővele Madrid klasszicista központjának egy nap alatti laza bejárása...a Museó de Jamónbeli reggelik... Apu zenei nyomdokaiba lépés, csak míg ő anno  4 Rolling bakelitet, addig én 3 Rammstein CD-t szereztem be jó áron... az Atleti-stadionbeli ÉLMÉNY-este (A Vicente Calderón pont úgy festett ahogy képzeltem régi átgombozott éjszakákon), előtte tortillával, ajándékbolttal... és a Melankólia sétányával, végül happy end-del, Jurado dugójának köszönhetően... ugyanitt Vadi a gyepen... a Guernica előtti művész-ejtőzés, ihletett pillanatok a polgárháború korába repülve vissza... a tavasz apoteózisa a madridi botanikuskertben... illetve Valencia magában úgy ahogy volt.

Fotónak meg legyen itt életem első külföldi tavaszünnepének két pillanata, egyszer Tomival, egyszer Andrissal, miközben a Ciudad de las Artes vagy mi a fene (Tomi v. Andris majd úgyis kijavít) futurisztikus kulisszái előtt-között(-alatt-szét-össze-vissza) üldögélünk, fölöttünk és körülöttünk pedig terjeszkedik a nagy, mediterrán életérzés, kis sörökkel, sok olivabogyóval, nyugalommal, brazil szappanoperák díszleteit idéző kockaházak tömegével, és hamisíthatatlan tavasszal, barátság- és szabadság érzéssel. Ez a szürke hétköznapokon itthon legalább annyira hiányzik, mint a kraft a Mahou sörből, vagy az Aranylabda Forlán vitrinjéből - pedig mindkettő megérdemelné a hiányolt dolgot. Spanyolország tehát 2010 tavaszán győzött - kiütéssel.

2 komment

Címkék: spanyolország attila andris márkus tomi retrotrips

A bejegyzés trackback címe:

https://faszagyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr193109560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vegyélvissza! 2011.07.30. 02:00:31

hehe, hatalmas a két hasonlat a végén!

amúgy nekem az említett ragyogó emlékeken kívül a talán legmámorosabb a paella, avagy Homár Laci és a Sutyerákok a vendéglátós király pincérrel, a csodás borral, az ajándék orujoval (mínusz a számla nagysága) meg a fallas-szal, aminek hangulatát úgy bekarmolva fogtam fel igazán! örülök, hogy kijutottatok! Dokiékkal meg remélem,egyszer visszanézek oda és miközben elmélkedem a régi időkön, mondhatja, hogy jól van, haladjál, vegyél vissza inkább igyunk egy Estrella damm-ot...

Charro 2011.08.03. 13:56:17

Nekem Suri ágya a legkellemesebb emlékem. :) Apró szépséghiba, hogy a csaj soha nem volt benne, de mint tudjuk, az unokáim már majd máshogy fogják hallani ezt a sztorit.
Amúgy Homár Laci és a Sutyerákok, és utána a borgőzős bolyongás az ijesztően nagy bábuk között, az elég pszichedelikus élmény volt, de a jobbik fajtából. Nagyon ott volt ez a trip, emlékezetes!
süti beállítások módosítása