HTML

Wekerle. Mér? Legjobb!

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának"

Friss topikok

  • Wekerlei Gyöngéd Barbár: szép írás, azontúl végre történik valami WFK téren ez azért egy kis gyöngyszeme lesz a privátblogu... (2013.12.12. 09:56) Karácsony Wéefkáéknál
  • Doc Holliday: köszönöm szépen a megemlékezést :-) bezony lassan jöhet az a hangaaaaaa' (2013.05.09. 12:06) Május 9., a pooketzek világnapja
  • Tbátya: Egy pár hónap szünet, aztán a jó tökszőrrel megkezdjük a visszatérés terápiát, ne félj! Csak apród... (2013.01.07. 14:33) High Hopes 2013
  • Doc Holliday: óóóhóóóóriáshi :-D (2012.10.16. 10:33) Az öreg nyomdász és a fehér kadarka
  • Doc Holliday: a wekerlei Hrabal... :-) mintha csak ot olvastam volna... :-) (2012.09.23. 21:24) Wekerlei vasárnap

Linkblog

Az Országos Kardiológiai Intézet ajánlásával

2011.04.14. 10:28 Doc Holliday

Ha péntek, akkor Pivo, szólt már sokszor poszt ezekről A bizonyos péntekekről, amik valamiért idén február környékéig várattak magukra. Kinek-kinek a hétfők (felejtősek), keddek, szerdák, vagy végigsorolhatnánk a hét napjait, azok a kis oázisok, szigetek a héten, amikor ki tudja ereszteni a gőzt át tudja rágni magát a héten történteken, vagy egyszerűen csak lazítani tud!

Ahogyan azt a diningguide is megírta, a Pivo igen illusztris társagában második helyen végzet a budapesti sörözők között (nálam totál favoritok, Hrabal körmondatnyi hosszal verve a többieket). Külön érdekesség, hogy a tízes listán szerepelő vendéglátó ipari egységek közül három 2010-ben nyitott, zárójelben megjegyzendő mindhárom a cseh vonalat erősíti... Nem kell szubjektív vélemény tehát ahhoz, hogy kereslet van az ilyen jellegű kocsmákra, pubokra.

Vannak még érdekes listák a már említett diningguide honlapon. Itt van például a legjobb büfék, vagy legjobb exotikus kifőzdék című. Ami nagyon hiányzik róla valami hazai, OK ezt pont nem az exotikus kifőzdék között, de lényegében mindkét platformon az igényes gyorsbüféket veszik górcső alá. Egy jó pecsenyesütő pedig lazán köröket ver a gagyi hamburgeresektől és gyrosoktól felhígult mezőnyre.

A már-már unalomig ismételt péntekek egyik első biztos pontja A hentes. A budafoki úton található kicsiny hentes tipikusnak mondható a városi egyedülálló hentesek közül, U alakú pultja három részre osztható. Baromfi-szárnyas, disznóságok-marhaságok, felvágottak-hurka-kolbász. És amit szerény személyem egyre kevesebb helyen lát, helyben, frissen sütött húsok, disznótoros, grillcsirke. Hozzá friss ropogós fehérkenyér, savanyúság, mustár, torma, mindez elfogadható árakon. Mindezt a kirakatban fogyaszthatod el. Legjobb! Az ízek hozzák azt, amit hozniuk kell. A rántott húsokért nálam péklapát járna, de a másik hombár rendesen tolja, így megkegyelmezek nekik. A csülök visz mindent. Zsíros, íze, állaga tökéletes. A kolbász nekem icipicit fűszeres és száraz, de a világ semmi kincséért nem hagynám ki, a mustárral tökéletesen harmonizál. Csirkét egyen az, aki a steakhousban pulykasalátát vagy Pivóban boroskólát rendel. A savanyúság választék meglepően jó, bár sörözések előtt kerülendő az ecetes szarok bevitele! A kiszolgálás szerintem hibátlan, bár erről megoszlanak a vélemények. A hely méretéből adódóan nincsen túl sok hely, ami van is álló. Szerintem ez csöppet sem zavaró, büféről, kifőzdéről lévén szó. A dél körüli csúcsidőt mindenkinek érdemes elkerülni, aki enni akar nem fér oda már a pultok elé sem, aki pedig vásárolni akar nem fér oda a pultoknál magukat éppen rommá zabáló hombároktól. Friss sütések érkezése péntekenként 15:15 környékére datálható, ami egy kisebb adag csülök és egy közepes kolbász elfogyasztása esetén körülbelül 15:45-ös Pivo beli érkezést jelent 150%-os kiszáradással.

Összességében 10/8; ha valaki épp a környéken jár érdemes kipróbálni, több ilyen hely kéne. Tökéletes szimbiózisban a hétvégi program soron következő állomásával az év kombója cím toronymagas esélyese.

8 komment

Címkék: hentes péntek hombár pivo

A bejegyzés trackback címe:

https://faszagyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr592825177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wekerlei Gyöngéd Barbár 2011.04.14. 10:40:27

Dokikám, csak egy kérdésem merült fel... aki így tud írni az miért titkolja ilyen sokáig?

Bár a hentesre 10/8at adtál ez itt 10/10.

Charro 2011.04.14. 11:03:32

Ezek a péntek délutánok mindenkiből előhozzák a Költőt. Andris is múltkor mit alkotott.

Amúgy meg a szívem szakad meg, itt nem nagyon van ilyen hely! Ezeknek a bőrük alatt is cölöpkagyló van. Meg calamares en su tinta, ugye Süti? Persze nem mintha ez olyan nagy baj volna, főleg a cölöpkagyló nem az, de azért az kár, hogy errefelé a hentes és a kifőzde fogalma nem kapcsolódott össze annyira, mint otthon.

"Csirkét egyen az, aki a steakhousban pulykasalátát vagy Pivóban boroskólát rendel." - Ez ütött!! :D

Vegyélvissza! 2011.04.14. 18:00:16

Ja, ez a hombárfejű oltogat a henteses kajámmal, én biz megzabbantom a csirkét és savanyúságot is tolok mellé. De ezt felhívásnak veszem keringőre és kihívtam párbajra a Dottórét. Az első korsó Bernardot húzóra. Külön jó lesz, hogy a Gyöngéd Hombár ott fogja ráncolni a szemöldökét Hanacsekkel együtt, ahogy ömlik ki a csodalé a buta pofánkon.
Totókám azért csak verd befele azokat a cölöpkagylókat. Ha gondolod lélekben velünk lehetsz, péntek, fél négy, keress egy bárt, ülj a polthoz, kérj ki egy jó Estrella dammot (pfuuuuj)és told velünk párhuzamosan. Mondjuk a gatyád rámegy ha annyit iszol mint mi:) (látom szemeim előtt a 20 üveg üres quinto-t előtted és akkor rázendítesz: Lhip-cshei-...)

Doc Holliday 2011.04.14. 19:32:05

@Vegyélvissza!: az első korsót?? MUHAHAHAHAA
ez olyan, hogy fussunk versenyt 10 méteren? :-DDDD
jó legyen! aztán a tempóból se vegyél vissza! :-D

Vegyélvissza! 2011.04.14. 20:58:09

@Doc Holliday: Na megszólalt a szivacs. Mit szivacs....óceán amibe az összes folyó (sör) torkollik.

Charro 2011.04.14. 21:23:01

@Vegyélvissza!: Az a baj, Andris, hogy rossz emberbe kötöttél bele, mert a Doki eddig is húzóra küldte a korsókat. Hanacsek meg max csak annyit fog dörmögni maga elé, amikor te is nekiállsz húzózni, hogy nabameg, ennek is elment az esze, hátafaszom fog ezeknek Bernardot tőteni, legközelebb az ászokos vödörből merek.

Keresem lelkesen a cseh sörözőket Barcelonában, de kezdek rájönni, hogy mámegint elég nagy lúzer vagyok, ha hiszek ebben a csodában. Eddig egy helyet találtam, az azzal hirdeti magát, hogy náluk kapható Pilsner Urquell. Hát így...

Vegyélvissza! 2011.04.14. 21:33:03

@Charro: Áhh, sajna ott valószínűleg bukó a cseh sörkultúrát keresni...Még németet talán találsz...sebaj, annál jobban fog esni itthon pár havonta! Addig told a calimochót meg a tinto de veranot! (Már rájuk gondolva is forog a gyomrom:) )

Ja, tudom, hogy bukó a Dokival kezdeni de emelt fővel vonulok a csatába.

Doc Holliday 2011.04.15. 09:16:39

@Vegyélvissza!: emelt fővel vonlunk, és lebukott fejjel, sörszagúan, gargarizálva távozunk :D
süti beállítások módosítása