HTML

Wekerle. Mér? Legjobb!

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának"

Friss topikok

  • Wekerlei Gyöngéd Barbár: szép írás, azontúl végre történik valami WFK téren ez azért egy kis gyöngyszeme lesz a privátblogu... (2013.12.12. 09:56) Karácsony Wéefkáéknál
  • Doc Holliday: köszönöm szépen a megemlékezést :-) bezony lassan jöhet az a hangaaaaaa' (2013.05.09. 12:06) Május 9., a pooketzek világnapja
  • Tbátya: Egy pár hónap szünet, aztán a jó tökszőrrel megkezdjük a visszatérés terápiát, ne félj! Csak apród... (2013.01.07. 14:33) High Hopes 2013
  • Doc Holliday: óóóhóóóóriáshi :-D (2012.10.16. 10:33) Az öreg nyomdász és a fehér kadarka
  • Doc Holliday: a wekerlei Hrabal... :-) mintha csak ot olvastam volna... :-) (2012.09.23. 21:24) Wekerlei vasárnap

Linkblog

Elkelt a főhombár

2011.07.04. 17:27 Charro

Totó beszámolóját teszem közzé kapásból rá...szva a Pulitzert!:

Egybekelt a hombárok hombára és kedvese, a hombárok birodalmának immáron uralkodónője is van. Megható pillanatok, mosolyfakasztó jelenetek, önfeledt dajdajozás, valamint Ment a hűtlen nehéz fejjel. A hombárvilág legnagyobb eseményén celebek sora tette tiszteletét.

Díszhombárok és rokonok, barátok sora gyülekezett szombat délután a wekerlei Szent Hombár templom előtt, hogy tanúi legyenek I. Szkúzi pápa és kedvese, Faragó Zsuzsanna történelmi frigyének, mely tehát egyúttal egy új korszak kezdetét is jelenti a hombáridőszámításban.

 

A templom előtt szép idő és egy gyönyörű Mustang várta a násznépet. Sokak meglepetésére a Mustang sofőre nem más volt, mint a Bikini frontembere, D. Nagy Lajos, aki azonban szerencsére a templomi ceremónia alatt ezúttal nem kezdett rá a Részegen ki visz majd haza c. örökbecsűre. A ceremónia egyébiránt rendben lezajlott, az átmulatott éjszakáról érkező Totó sem horkolt túl hangosan a huszonharmadik sorban, a felek a tervnek megfelelően megegyeztek abban, hogy összekötik életüket.

 

A szertartást követően kis eső, erősödő szél, majd nászmenet következett, melynek bevezető elemeként Zetor úr a kocsi hátsóüléséről próbálta meg látványos mozdulatokkal eltávolítani a gyerekülést, de ennek igazából semmi köze sincs a nászmenethez.

 

A délután csúcspontja volt a kispesti Halásztanya kerthelyiségében megrendezett polgári ceremónia, melyet a jelenlévők egy hölgytagjának (szemtanúk szerint maga az anyakönyvvezető volt az) orbitális perecelése vezetett fel. A közelben álló Egon Bondy költő-művész a látványos esetet a következő szavakkal kommentálta: "Hát ez valami egészen gyönyörűséges momentum volt! Ha ez velem történik meg, abból csodálatos költeményt írok, az kurvafix!" Majd lehúzott egy újabb korsó sört.

 

A ceremónia első felszólalójaként az újdonsült Szkúziné jelentette ki, hogy igen, mégis inkább marad eredeti elhatározásánál, és összeköti életét a mellette elterülő Dottoréval, majd ezt követően maga Dottore úr is megerősítette, hogy igen, most már inni kéne valamit. Az esemény során közismert dalok is felcsendültek, majd a ceremónia végén a két felszólaló virágokat és palackozott alkoholt osztott szét az egybegyűltek között. Kisebb rémületet keltett, amikor egy csokor virág váratlanul a násznép hölgytagjai közé csapódott, de szerencsére mindenki megúszta komolyabb sérülés nélkül. A csokrot elkapó hölgy párjáról ez nem feltétlenül jelenthető ki.

 

Következett a lakoma, melyet a vőfély rímekbe szabott szavai vezettek fel. Az enyhülést hozó aperitif után jött a vacsora, melyet Zoltán atya élőben közvetített és kommentált twitteren a mobiltelefonjáról. Két fogás között egy látványos "vőfély kontra Zsuzsi nagybátyja" szópárbaj kezdett kibontakozni, melyet az egybegyűltek egyöntetű véleménye szerint a rokon nyert technikai k.o.-val. A megsemmisült vőfély később az este során mindent egylapra feltéve próbált visszavágni az elszenvedett pofonokért, de Gyöngéd Barbár szerint (aki később az este Don Juanja címet is kiérdemelte) ez a meccs már az első kapuralövés után eldőlt.

 

Az este ezt követően felszabadult duhajkodásba csapott át, melynek hangulatát az idő múlásával torta, töltött káposzta, valamint a Sütő-szülők igyekeztek tovább fokozni, meglehetős sikerrel. Emlékezetes momentum volt, amikor hajnaltájt id. Sütő Attila úgy kétpercnyi mély hallgatás és maga-elé-meredés után egykedvűen, ám határozottan kijelentette, hogy "basszameg, maradok Honvéd-drukker", majd távozott a teremből. A parkettet ellepte a táncoslábú násznép, melyből kiemelkedett az O.Eszter, S. András, S. Attila, M. Tamás kvartett, de még ők sem tudtak túltenni az újdonsült Szkúzinén és férjén, az Edda- és Piramis dalszövegeket magából kikelve üvöltöző dokin.

 

Későre járt már az idő, amikor, az est egyik legszebb jeleneteként, az ara indulóban lévő bátyja, Balázs látványos mozdulattal csavarta ki magát az őt hazarángatni óhajtó párja karjából, hogy egy méglátványosabb mozdulattal az utolsó kortyokat is kihörpintse a borosüveg aljáról. Akik látták, egy ideig nem felejtik azt a finom mozdulatsort.

 

Hajnaltájt Totó hombár, finom érzékről tanúbizonyságot téve, búcsúzóul még lelkesen gratulált az arra elhaladó mosolygós örömapának a vacsora során előadott emlékezetes beszédéért, majd miután Botrány Bandi halkan megjegyezte, hogy az nem ő volt, hanem Zsuzsi nagybátyja, másodpercnyi kínos csend állt be, ám azt követően a két hombár röhögve húzott egyet fröccséből. Mindegy volt már akkor. (Az örömapa becsületére szóljon, hogy bár egy fél pillanatig nem tudta hova tenni a különös dícséretet, azt követően azonban udvariasan megköszönte azt és továbbment.)

 

Szóval emlékezetes napot szerzett a jövő hombáranyuja és hombárapuja rokonaiknak és barátaiknak. Ha közös életük csak feleannyira lesz idilli, mint ez az este, a hombárvilág nyugodt lehet: az önfeledt, örömteli hombárkodás további generációkra biztosítva van.

6 komment

Címkék: ünnep beszámoló barátság attila doki andris hombár csapatás márkus tomi

A bejegyzés trackback címe:

https://faszagyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr773038922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vegyélvissza! 2011.07.05. 10:32:17

Totó, maxiriszpekt!!!10/1000000
Nagyon jól összeszedted, nem hogy bő lére eresztetted, még legalább ennyit olvastam volna!:D
Hatalmas,korszakos!

Szkúziné 2011.07.05. 14:22:59

Gondoltam most már itt az ideje, hogy én is bejelentkezzek, főleg, ha már a Főhombárt sikerült meghódítanom, és immár örökre magamhoz láncolnom:) Totó köszönjük a szép szavakat, örülünk, hogy jól éreztétek magatokat, és külön köszönet, hogy végig táncoltatok! Augusztusban remélhetőleg egy majdnem ilyen fergeteges lakásavatóra várunk szeretettel!

Wekerlei Gyöngéd Barbár 2011.07.05. 14:55:24

Tomi bazzeg.
Most jutottam hozzá a WFK bloghoz a meló miatt.
Ez az eddigi csúcsteljesítményed itt.

"az Edda- és Piramis dalszövegeket magából kikelve üvöltöző dokin."

""Hát ez valami egészen gyönyörűséges momentum volt! Ha ez velem történik meg, abból csodálatos költeményt írok, az kurvafix!" Majd lehúzott egy újabb korsó sört."

"A szertartást követően kis eső, erősödő szél, majd nászmenet következett, melynek bevezető elemeként Zetor úr a kocsi hátsóüléséről próbálta meg látványos mozdulatokkal eltávolítani a gyerekülést, de ennek igazából semmi köze sincs a nászmenethez."

Ezeken két perce vinnyogok az asztal alatt...

Doc Holliday 2011.07.05. 15:03:02

ezen a szkúzinén azt hittem megfulladok a röhögéstől :D
Tomi köszönjük! :-)

Vegyélvissza! 2011.07.05. 15:09:26

Háháhhááá, igen, megjött ez első nőnemű hombár!:* Üdv a fedélzeten!

Charro 2011.07.05. 15:18:11

Ettől is volt hombártörténelmi esemény az esküvő, most már nőstény hombárunk is van. :) Meg mert ilyen jót talán még sose buliztunk együtt.
Különben is a szombat önmagában volt ilyen kurvajó (sőt mégilyenebb) meg csúcsteljesítmény meg minden, és hát jó alapanyagból nem olyan nehéz jó cikket gyúrni. :)
süti beállítások módosítása