HTML

Wekerle. Mér? Legjobb!

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának"

Friss topikok

  • Wekerlei Gyöngéd Barbár: szép írás, azontúl végre történik valami WFK téren ez azért egy kis gyöngyszeme lesz a privátblogu... (2013.12.12. 09:56) Karácsony Wéefkáéknál
  • Doc Holliday: köszönöm szépen a megemlékezést :-) bezony lassan jöhet az a hangaaaaaa' (2013.05.09. 12:06) Május 9., a pooketzek világnapja
  • Tbátya: Egy pár hónap szünet, aztán a jó tökszőrrel megkezdjük a visszatérés terápiát, ne félj! Csak apród... (2013.01.07. 14:33) High Hopes 2013
  • Doc Holliday: óóóhóóóóriáshi :-D (2012.10.16. 10:33) Az öreg nyomdász és a fehér kadarka
  • Doc Holliday: a wekerlei Hrabal... :-) mintha csak ot olvastam volna... :-) (2012.09.23. 21:24) Wekerlei vasárnap

Linkblog

Közlemény a platánfán

2011.07.11. 16:00 Wekerlei Gyöngéd Barbár

Az ünnepi napok azért ünnepi napok, mert elmúlnak. Lezajlik a parádé, az ünnepeltek csöndben meghatódnak otthon, az esküvők, bálok, díjátadók sora véget ér, a résztvevők hazaszállingóznak. (Bál, díjátadó természetesen nem volt mostanság, szögezzük le,  mielőtt fennakad az olvasó, ezek említése csupán a poszt szakítószilárdságának növelése céljából történt meg - a szerk.). Jönnek a szürke hétköznapok.

Wekerlén sincs ez másképp. A Faszagyerekekkel sincs ez másképp. 30 lett az oktalan Doktor, 30 lett a gyöngédgyomrú barbár, születésnapi megköszöntő posztot kapott az egyik türzsolvasó, végül megházasodott Szkúzi Pápa és az általa alapított apácarend zárdafőnöknője, Szkuzanna (azóta Szkúziné néven kommentel is, aminek örül apró és nagy WFKs egyaránt).

Szóval mindez lezajlott, elmúlt, ködbe vész, az emlékek ködébe, amiről egyszer talán Bob és Miki művész urak kerekítenekegy kellően keserédes, kissé sem sablonos című opuszt Emlékek bús tengerén vagy az Alkony Hideg Mája címmel. Doktorék építkeznek tovább, Andris beleveti magát a munkáslétbe, Zsuzsi tovább okítja a a jobbikos utánpótlást, Tomi már ismét a Ramblas táján tanítgatja a kis 10 éves katalán lurkókat a jófejű hepik jellemrajzára, Ateszunk meg VÁTIzik, Honvédozik, Labdabiztosozik, ebben még legalább jó.

Wekerle pedig a Móricz-féle Úri Muri kulisszáit idéző kiégett gyepjeivel álmodja bele magát búsan a nyárba, várva az éltető őszt, amikor megint éled a WFK élet. Alszik tehát a telep a bágyadt forróságban. Az egész? No nem egészen. Azért egy platánfán, két Löwen zárpecekből fabrikált jancsiszeggel kifüggesztve ott lóg egy közlemény, ami a WFK-ban bekövetkezett adminisztratíve kismértékű, ám annál jelentősebb kihatású változásról tájékoztatja a wekerlei lakosokat, WFK-tagokat, szimpatizánsokat és a Kós téri Holstenből kitántorgó gyakorló alkeszeket:

A Wekerlei Faszagyerekek Klubjának vezetősége bejelenti, hogy visszamenőlegesen 2011. július harmadikai hatállyal a WFK igazgatótanácsának taglétszámát 3-ról 4 fősre bővíti. A 4. tag az eddig kül- majd levelező tagként számontartott, ám az elmúlt hónapokban a WFK fenntartásáért és népszerűsítéséért végzett fáradhatatlan prózaíró és sutkamondó munkássága, illetve a WFK belső kohézióját a mezuniformizáció eszözével is erősítő innovatív fellépése miatt TISZTELETBELI WEKERLEI FASZAGYEREKKÉ előléptetett Márkus Tamás a.k.a. Charro, a.k.a. egy_jó_Totó, a.k.a. Toti. "Totó" feladata a jövőben a katalán hombárügyi WFK külbiztosság vezetése, illetve hazalátogatásai során a WFK üléseken és seggezéseken való kötelező részvétel, illetve GyB-vel karültve a WFK gombfutballéletének felélesztése és ápolása. Az új igazgatótanácsi tag felszentelésére a Hrabal műintézményben kerül sor 2011. augusztusában. Kelt: 2011. július 10. Szignálta: Doc Holliday igazgatótanácsi elnök, Gyöngéd Barbár szóvivő, és Vegyélvissza humánpolitikai biztos.

Hát így megy ez. A közleményt még egy darabig fújja a szél a platánfán, aztán letépi egy arra szálló bárdolatlan vetési varjú. De a hír azért elér Katalóniába. Hogy is volt az a mondás a WFK munkásmozgalmi pantheón-beli örökbérletes hellyel...? Nos, láthatjuk: a wekerlei faszagyerekek nem a levegőbe beszélnek. Totó, várunk vissza.   

3 komment

Címkék: barátok wekerle hombár márkus tomi

A bejegyzés trackback címe:

https://faszagyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr743057838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doc Holliday 2011.07.12. 09:59:12

az a két löwen a zárpecekhez nem én voltam :-D

Charro 2011.07.19. 22:38:17

Átzeg (ahogy Bala mondaná), hogy a rohadás állna bele abba az agyhalott vetési varjúba, aki letépte a közleményt és Románia felé indult el vele... Basszus, hogy csak most érkezett meg Barcelonába! Gyerekek, ez most frankón meghatott, mint katalán hombárt a bolíviai kurvák látványa este 11 után a Ramblán... otthon érzem magam közöttetek. :))) Köszönöm.

Charro 2011.07.19. 22:42:27

...mellesleg a Szkuzannán majd' befostam a röhögéstől. (Kommentben szabad ilyeneket írni?)
süti beállítások módosítása