HTML

Wekerle. Mér? Legjobb!

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának"

Friss topikok

  • Wekerlei Gyöngéd Barbár: szép írás, azontúl végre történik valami WFK téren ez azért egy kis gyöngyszeme lesz a privátblogu... (2013.12.12. 09:56) Karácsony Wéefkáéknál
  • Doc Holliday: köszönöm szépen a megemlékezést :-) bezony lassan jöhet az a hangaaaaaa' (2013.05.09. 12:06) Május 9., a pooketzek világnapja
  • Tbátya: Egy pár hónap szünet, aztán a jó tökszőrrel megkezdjük a visszatérés terápiát, ne félj! Csak apród... (2013.01.07. 14:33) High Hopes 2013
  • Doc Holliday: óóóhóóóóriáshi :-D (2012.10.16. 10:33) Az öreg nyomdász és a fehér kadarka
  • Doc Holliday: a wekerlei Hrabal... :-) mintha csak ot olvastam volna... :-) (2012.09.23. 21:24) Wekerlei vasárnap

Linkblog

A séta

2011.09.18. 10:34 Wekerlei Gyöngéd Barbár

A vasárnap reggelek default-ból már csak ilyenek. Fél 8-kor csörög az ébresztőóra, de az őszi napfény első sugárnyalábjai már ekkor áttörve a függönyön amúgy is birizgálják a szempilláim. Gyors fölkelés, arcmosás, laptop be, osztályzókönyv és beszámoló megírása a Honvéd-blogra, feltöltés a netre, meghirdetés a facebook-on, aztán mivel már éhes vagyok, lehet kisétálni a kisboltba.

Én mindig a Kós téri "Mundiba" mászok ki ilyenkor. Van a sarkon is egy kisebb szatócsbolt, "Laden" ahogy a német mondaná, de én inkább a távolabbiba megyek. A Nagyközértbe. Így van elég időm kicsit gondolkozni. Hagyni, hogy átjárjon a napfény, ha olyan vénasszonyok nyara van mint ma... vagy hagyni hogy a borús időben Wekerle lövellje felém a zöld különböző, a szürke atmoszféra által egyszerűen felpörgetett spektrumú változatait, ha melankolikusabb az időjárás. Utóbbi esetén különösen nagyot üt a Kós tér most a felújítás után: friss zöld füve egyszerűen új értelmet nyer a borúban.

Ma viszont süt a nap én meg csak ballagok a székelykapu felé a világos Hungárián, valahogy olyan '30as évek feelin' jön át, mióta kivágták a régi jegenyéket, az újak meg még csak növőben és ha elnézek a vegyiművek felé a Ferencváros irányába, hát ott magaslik a vöröstéglás víztorony, és az egész olyan, mint egy kopottas fénykép, egy fotográfia egy régi albumból, csak ez él, ez a kép élettel van telve, bár álmos, alig mozdul de él. Memento a múltba nézve. Már csak két darutollas csendőr hiányzik a wekerlei utcákról. Na. Azok azért mégsem.

Szóval tér, kakaó, kifli meg egy Népsport, aztán irány haza, jól bevált mérföldkövek mentén. Bosszankodok a visszaúton, hogy olyan bugyután csinálták meg a park kapuját hogy rángatnom kell, hogy kinyíljon. Bosszankodok az NS dilettáns cikkein a székelykapus alagút árkádja alatt. Átgondolom a hetem és ideges leszek a melótól meg attól, hogy megint nem haladok a némettel és hogy 3 éve nem szereztem némettanárt. Aztán kanyar, Corvin körút, a platánok már barátságosan bólogatnak felém, a gyomrom korog, már várja a bárszékre ülést a kis konyhámban, meg a friss kiflit, én meg számbaveszem a napot - lesz egy ajándékmozi Anyunak Andristól meg tőlem, este talán foci, most meg kicsit pakolni kéne, de a tegnap vett új könyv is hívogat Erdély visszavételéről 1940-'44, ma se fogok unatkozni.

És miközben lassan beindul ez a vasárnap is, miközben a Honvéd-győzelmet harsogó Nemzeti Sport sarka lassan belehanyatlik egy kakaófoltba a konyhai munkalapon ahol hagytam őket, miközben a Nap lassan körbepásztázza a kisszobát, addig a Hungária út és a Kós tér, a reggeli sztenderd sétaútvonal csak fürdik, csak fürdik tovább a délelőtti napzuhanyban, nem is zuhany, zuhatag, napeső, és közben csendesen, de határozottan búgja, hogy Attila gyere szabira, kell egy wekerlei nap, kell egy teljes wekerlei nap... és tudom hogy igaza van.

Kép: facebook.com.

3 komment

Címkék: ősz attila életérzés vasárnap reggel honvéd

A bejegyzés trackback címe:

https://faszagyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr993235487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charro 2011.09.18. 19:44:35

'mámeg, egyszer kiköltözöm wekerlére, az kurvafix!

Doc Holliday 2011.09.19. 12:28:56

hjajjj de bíz mennyire kéne egy jó wekerlei nap.
főleg egy nyitott étteremmel. ALAP!
süti beállítások módosítása