HTML

Wekerle. Mér? Legjobb!

"Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának"

Friss topikok

  • Wekerlei Gyöngéd Barbár: szép írás, azontúl végre történik valami WFK téren ez azért egy kis gyöngyszeme lesz a privátblogu... (2013.12.12. 09:56) Karácsony Wéefkáéknál
  • Doc Holliday: köszönöm szépen a megemlékezést :-) bezony lassan jöhet az a hangaaaaaa' (2013.05.09. 12:06) Május 9., a pooketzek világnapja
  • Tbátya: Egy pár hónap szünet, aztán a jó tökszőrrel megkezdjük a visszatérés terápiát, ne félj! Csak apród... (2013.01.07. 14:33) High Hopes 2013
  • Doc Holliday: óóóhóóóóriáshi :-D (2012.10.16. 10:33) Az öreg nyomdász és a fehér kadarka
  • Doc Holliday: a wekerlei Hrabal... :-) mintha csak ot olvastam volna... :-) (2012.09.23. 21:24) Wekerlei vasárnap

Linkblog

'szevasz Kupecz!

2012.02.28. 22:21 Wekerlei Gyöngéd Barbár

Igazi, csípős február volt, nem olyan, mint amilyennek a mostani 29.-e ígérkezik. A délutáni esőcseppek után maradó nedvesség visszatükrözte a körút fényeit, amint az esti szürkületben a két fiatal srác egymás mellett, vállvetve haladt a Nagykörúton. Kb. egymagasak voltak, az egyik soványabb típus, sűrű, barna hajjal, a másik, a keseszőke amolyan zömökebb gyerek, jellegzetes csapató járásával, lehajtott fejjel zúzott, kezében a névnapjára kapott ajándékkönyvvel (Forsyth -A közvetítő). A szlovák söröző füstje még ott gomolygott a fejük felett, a számolatlan korsónyi Aranyfácán pedig a gyomrukban. A szőke fejében a főiskola közelgő vége rémlett fel, a szakdolgozat, azt is ki kéne találni, a tassi bulit is le kéne szervezni a Zozóékkal, és arra a kurva Padlásra is meg kéne venni a jegyeket, ha már a barátnő annyira rágja a fülét (7 év múlva is a padlás lesz műsoron de akkor nem a Presser-féle...hanem a SzomorJózsis, Janikás padlás a Murányiban). A másik fiú is csöndben volt, ő is gondolataiba mélyedt, frusztráltan kavargó gondolatfoszlányaiba arról, hogy mikor talál már végre munkát, mit kezdjen a fejében egyre többször felbukkanó csoporttársnővel a fősuliról, és hogy fel merje- e hívni Gézát, hogy a magánmeló, amit ígérgetett 2 hónapja, az már realizálódik-e.

-Lábad hogy bírja? - fordult a soványabb a kupeczes alkatú szőke felé. Lassan 2 hete történt a baleset egy pesti klubban, ahol a csípős gyrost és az olcsó sört kissé túltoló szőke harcos megmihályította a bokáját egy alagsori piszoárhoz vezető lépcsőfordulóban. (Mindez nem akadályozta meg abban hogy alig 2 percre rá cigarettát tarháljon Bob Macura rocklegendától, a szerk.) A szőke csak mordult egyet. - Kettőt és könnyebbet - felelte sóhajtva.- Kenegetem valami fekete nadálytő esszenciával, de nem sokat ér. Kiment belőle a boogie.- röhögött fel. Akkor még nem sípolt a tüdeje mindehhez.

A rövid diskurzust ismét csönd követte, a két srác visszasüppedt a gondolatok árjába. A metrólejáró közeledett, árasztva magából a meleget és a Wekerléig tartó gyors traszfer ígéretével kecsegtetve a két megfáradt huszárt. A harmadikra gondoltak, a sovány öccsére, aki épp új barátnőjével járja valahol a várost. Holnap vele is összefutnak.

Amint a két alak eltűnt a Nyugati aluljárójának mérséklődő forgatagában, egy nagyobb széllökés söpört végig a pizzéria előtti placcon. A szellő körbefutott a téren majd felemelkedett, hideg februárvégi mosolyával egy gyúnyos ajakbiggyesztést lövellt az esti Budapest felé és továbbszállt a messzeségbe, a jövőbe, ahol a szőke már Kupecz és maholnap családapa, az emlegetett Öccs ipari formatervező és a banda lelke, a sovány... az meg ugyanolyan depresszív mint volt.

Csak egy valami nem változik: ugyanúgy, mint 7 éve, ma is büszkén száll a névnapi üdvözlet a szőke felé, csak most már úgy hangzik a tisztelgő, vidám mondat: 'szevasz Kupecz! 

3 komment

Címkék: ünnep barátság doki

A bejegyzés trackback címe:

https://faszagyerekek.blog.hu/api/trackback/id/tr914221672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doc Holliday 2012.02.29. 09:50:02

Tiszta Forsyth! :-)
Köszönöm urak!

Tbátya 2012.02.29. 10:10:59

A ma esti jóéjtsört Tisztelt Doktár egészségére fogom megpattintani, s otthon mesélek majd Kabóczámnak: ha jól fog viselkedni, kérünk egy audienciát Szkúzi Pápához. Gondolom a sorszámot osztó gép egy ismerős hang kíséretében fogja kiadni a cetlit:)

Vegyélvissza! 2012.03.06. 08:35:57

@Tbátya: A sorszámot osztó gép mechanikus, kék henger alakja van és egy arany oroszlán figyel rajta.
süti beállítások módosítása